tiistai 16. huhtikuuta 2013

Smoked Mirrors [Tokio Hotel, TB, NC-17, suomi]

Smoked Mirrors by ich_bin_nicht_ich // Lily 
Baby you’re so unusual / Didn’t anyone tell you, you’re supposed to, break my heart? / I expect you to, so why haven’t you? 
Okei. Lily. Pakko sanoo mut Lily kuuluu taas näihin mun forever favorite kirjottajien skaalaan, vaikkakin ehkä on vaan neljä tai viis sellast Lilyn ficcii, joista todellakin tykkään. Mutta silti, Lily on vaan niin mahtava ja helvetin hyvä ficcari, etten pysty oikein muuta sanomaan. Ja nyt kun vielä muistan, niin mesta, jonne toi linkki menee, niin vaatii sisäänkirjautumisen, vaikkakin todennäkösesti pääsette lukemaan ficin ilman sitäkin, koska siel tuntuu olevan jonku error koodissa, mutta ei siitä sen enempää.

Juoneltaan tää on klisee aina baarissa tapaamisessa, toisiinsa tutustumisessa ihan vain tällättiin vahingossa ja että vietetään hyvää aikaa keskenään ja kavereiden kanssa. Täs on kuitenkin onnistuttu saamaan myös tietynlaista draamaa tonne sekaan, ilman että se tuntuu ees hirveen pahalta ja sellattiin etten ees mä pysty nirsoilemaan siitä.

Tomin faija on miljonääri ja niitte välit ei oo parhaat, koska Tomin faija haluaa Tomin perivän koko miljonääriyrityksen, mut Tom ei halua sitä, mutta ei oo ketään muutakaan ketä vois sen periä. Ja sitten Bill ei niin rikas penska yrittää vaivoin pärjätä elämässään. Okei. Tietysti mennää kliseesee kuinka nää muka rakastuu ensimmäisellä silmäyksellä tai jotain, mutta hei, aina ei voi voittaa.

Kuitenkin mä ehkä eniten tykkäsin täst miten tää ei oo niin normaalificci tai jos täs on jotain sellast kliseisyyttä niin sit tääl on jotain mikä vähän niinku peittää sen kliseisyyden. Eikä tässä oo sellasia täydellisiä hahmoja missään vaiheessa, jokasella hahmolla on omat synkät puolensa siinä missä on valosatkin puolensa. Tietyst yks erityisen hyvä puoli täs on että draamaa tulee muiltakin hahmoilta kun päähenkilöiltä, kuten yleensä Lilyn ficeissä on tapana olla (okei, tuun postaamaan kaikki Lilyn ficit, joista tykkään, mutta kaikki aikanaan).

Erityisesti haluun antaa pisteitä on kaikkien persoonallisuus, esim. Andy. Se on tollane juoppo ja aika urpo tyyppi, mut kuitenin siellä pohjalla se ajattelee muita ja on todellinen ystävä, vaikkakin sen käytös on välillä vaan jotain sinne päin. Samoin on melkeen kaikki Tompan ystävät, Billin ystävistä en nyt muista niin tarkkaa, onhan siit jo aikaa ku mä luin koko ficin. Ha.

Okei. Koska tää on suomenkielinen ficci, niin en tykkää hirveesti näist repliikeistä. En sano että Lilyn repliikit on huonoja ja tönkköjä, vaan ennemmin että mun silmään ne on tönkköjä, koska suomen kieli. Mulle on melkeen mahdotonta lukee mitää repliikkejä suomeks ja sanoo et nää nyt kuuluu tännä ja on sujuva (huom. drots on täydellisyys tässä asiassa, mutta siihenkin ihkuttamiseen on oma paikkansa). Silti en mä nyt mitenkään haluu alentaa tätä ficciä sen takia, että mun mielestä kielellä tehtiin tästä vaan tönkköä ja kökköä paikka paikoin.

Joten, tää todellakin kuuluu niihin ficceihin, jotka on lukemisen arvosia, enemmän kun lukemisen arvosia. Tässä vaan on sitä jotain ja tykkään, vaikkakin pituuttakin löytyy 28 osan verran ja tais olla viel epilogikin päälle, ha. Joten lukekaa ja kertokaa Lilylle rakkautenne. Jeb.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti